TR

SEP Manager Console 11.0 Kurulum ve Konfigürasyon Part 5

Anasayfa / Yazılar / SEP Manager Console 11.0 Kurulum ve Konfigürasyon Part 5

SYMANTEC ENDPOINT PROTECTION MANAGER CONLOSE 11.0 POLICY PANE YAPILANDIRMA PART5

SEPM‘in bu kısmında Policies Pane‘i inceliyor olacağız bu yazımızın sonunda policyler yapılandırabilecek ve seplerinize uygulanmasını sağlayabileceksiniz.


Şekil-1

Yukarıda bulunan Policy pane alanı bizim SEPM konsolu üzerinden SEP’lerimizin nasıl bir koruma sağlaması gerektiğini bildiren ayarlamaları konfigüre etmemizi sağlar Antivirus and Antispyware alanında 3 adet default policy mevcut. Bu policileri değiştirebilir silebilir veya kendi oluşturacağımız bir güvenlik politikasına göre yapılandırabilirz nasılmı bkz.şekil2

Şekil-2       

  Şekil 2’de görüldüğü üzere default olarak gelen policyler üzerinde işlem yapmak mümkün biz Antivirus ve and Antispyware için yeni bir policy oluşturalım.

Yeni Policy oluşturma


Yukarıdaki şekil ‘de görüldüğü gibi Antivirus and antispyware pane’inde sağ click add‘i tıklıyoruz.

Karşımıza gelen wizard üzereinde oluşturacağımız policy adını unutmamak için veya birden fazla policy oluşturulacaksa karışmaması açısından bir tanım bilgisi giriyoruz. Created kısmı policyi oluşturan yetkili kişi last modified kısmı ise oluşturulduğu tarihe ait bilgileri göstermekte. Sağ panel de Windows ve Mac için bir takım policy bazında konfigürasyon yapmamız mümkün. O zaman ne duruyoruz hadi nelermiş bir bakalım.

Windows Settings alanında Administrator-Defined Scans, bu alanda sep lerin yapacağı tarama için tarama (scan) ismi tarihi nasıl bir antivirüs taraması gerçekleştireceği bulduğu virüs vb. zararlı kodlar karşısında nasıl bir yol izleyeceği silip silmeyeceği yoksa karantina bölgesinemi göndreceği ayrıca bütün bunlar olurken bir hata durumunda veya isteğe bağlı berlilediğimiz sonuçların bildirmesini sağlar ekranda görünen Weekly Scheduled Scan default olarak gelmekte isteğimiz doğrultusunda Şekil 2 de yaptığımız yapılandırma gibi ayrı bir virüs taraması yöntemi geliştirebiliriz.


File System Auto-Protect


File system auto protec ile sep’ler dosya tarama işlemlerini kişiselleştirebilir, zararlı kodlar karşısında nasıl bir yol izleyeceği silip silmeyeceği yoksa karantina bölgesinemi göndreceği ayrıca bütün bunlar olurken dosya taramasında bir hata durumunda veya isteğe bağlı berlilediğimiz sonuçların bildirmesini sağlar

Scan All files tüm dosya sisteminin taranmasını sağlar. Scan only selected extensions ise sadece seçilen dosya uzantılarına ait tarama işlemini gerçekleştirir. Yani sadece belli dosyalar için default policy dışındada bir policy oluşturmamız gereken durumlarda bu seçenek işinizi görecektir.

Advanced Scanning and Monitoring ile dosya taramalarınıza birkaç ayıntı daha katmanızı mümkün kılar.

Network settings Uzak bilgisayarlarda bulunan Sep ler için dosya taraması sırasında ağ seçeneklerini belirlemenizi sağlar.

Internet Email Auto-Protect bu seçenek SEPM ‘in bize Scan Details kısmı taranacak dosyaları seçmemizi veya default olarak hepsini taramasını Acitons kısmı scan details kısmında seçtiğimiz ayarlar doğrultusunda bulunan bir virüs var ise nasıl tepki göstermesi gerektiğini Notifications kısmı ise virüs veya tehlikeyi sildiği veya silemediği bu konu ile ilgili tarafımıza e mail göndermesini sağlayabilirz email göndermek için aşağıdaki şekilde görünen Send email to the sender kısmında bulunan Email server kısmına smpt bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca send email to others seçeneği ile yöneticilerinize de mail otomatik olarak mail göndermek için kullanabilirsiniz.

Internet Email Auto-Protect Pane


Microsoft Outlook Auto-Protect bu pane ‘i incelediğimizde microsoft outlook ile ilgili taramaları gerçekleştiren policy ‘i yapılandırmamızı sağlar.

Actions kısmı hangi virüs ve saldırı tiplerine karşı taramanın gerçekleştiği ve bulunan tehditler karşısında nasıl bir yol izleyeceğimizi belirler.

Notifications bu alan bize  tehtidlere karşı yapılan taramalr hakkında bilgi raporu verir istersek yine smpt ayarlarımızı girerek mail olarakda göndermesini sağlayabilriz.


Lotus Notes Auto-Protect bu pane Microsoft outlook auto-protect ile aynı menülere sahiptir değiliklik açısından notifications kısmını göstermek istedim.


TruScan Proactive Threat Scans ,

Scan Details Riskleri tespit etmek ve bir risk belirlenmesi durumunda nasıl bir yöntem uygulanacağının belirlendiği pane ‘dir.

Notifications


Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! (0216) 685 10 68

Copyright © 2020 Ldap Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Dış Ticaret LTD. ŞTİ. | Sitede yayınlanan yazılı ve görsel meteryalin tüm hakları saklıdır.
Top